Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Mad og måltider

Maden er tilberedt fra bunden i eget køkken

I Daginstitutionen Bornholmsgade serveres der mad til alle børn hele dagen. Forældrebestyrelsen har tilvalgt frokostordning for hele institutionen, ligesom der er tilbud om frugtordning for alle. Tilrettelæggelsen af det fælles måltid i Bornholmsgade tager udgangspunkt i fødevarestyrelsens anbefalinger samt Aalborg Kommunes ”Det fælles grundlag for mad og måltider ”. 

Vores to kostfaglige eneansvarlige sørger for en særdeles varieret kost, ligesom de tilstræber at anvende en meget høj procent af økologiske råvarer og et absolut minimum af sukker. Køkkenet har modtaget fødevarestyrelsens sølvmærke i anvendelse af økologiske råvarer.

Køkkenet er inddraget i den pædagogiske praksis

Der bliver sat laminerede billeder op i alle grupper af den mad, som børnene får serveret hver dag. I forbindelse med fødselsdage bager køkkenpersonalet hver fredag sammen med fødselsdagsbørnene. Endvidere udleveres der gerne opskrifter på børnenes yndlingsretter.

 

Pædagogikken i måltidet - maddannelse

Der er altid mad, som børn kan lide.

At røre og gøre med egen mad – rugbrødsmadder smøre de fleste børn selv og eksperimenterer med pålæg og øver sig i at kunne selv. De hælder vand op i kop, sætter eget service på rullevogn, øser op på tallerken.

Mad skal smages flere gange. Vi opfordrer børn til at få smagsprøver på tallerken.

Vi respekterer altid børns grænser, og måltider skal foregå i en god stemning.

Sukker og søde sager spiser vi i daginstitutionen ved særlige lejligheder.